Herberg-Restaurant de "Boswachter"  |  Heyenratherweg 2  |  6277 NT Slenaken  |  Tel. 043 457 4020        

Home
Menukaart
Foto's
Nieuws
Contact
Route
Slenaken
Gastenboek
Wandelen
Plattegrond
Sitemap
Openingstijden
Vacatures

Mooiste wandeling 2017

Slenaken ook wel Klein Zwitserland genoemd

Slenaken (Limburgs: Sjlennich) is een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem in het zuiden van Limburg, dicht tegen de grens met Belgie. Het is gelegen in een dal waar de Gulp doorheen stroomt, met aan de noordzijde de Loorberg richting Epen en aan de zuidzijde de grens, en het Belgische plaatjes Teuven. Doordat het dorp gelegen is in het Heuvelland is slenaken een geliefde pleisterplaats voor toeristen. De Mergellandroute voert door Slenaken en het dorp is gunstig gelegen voor een mooiewandeling of fietstocht. Er zijn dan ook meerdere gemarkeerde wandelpaden. een ervan is het streekpad Krijtlandpad, dat door het dorp en zijn afwisselende omgeving voert.

 

 

 

Slenaken wordt omgeven door verschillende bossen zoals het Grote Bos, het Branderbos en het Roebels Bos. De Gulp slingert langs het dorp, dwars door het voor toeristen aantrekkelijke centrum.
Beutenaken, Heijenrath en Schilberg zijn dichtbij gelegen gehuchten.

 

Het typische Heuvellandschap komt hier met zijn practige vergezichten goed tot uiting. De mooie parochiekerk, het slingeren van de Gulp en de vele voorzieningen bepalen de aantrekkelijkheid van de kern. In 2004 eindigde Slenaken bij de uitverkiezing "Groenste Dorp van Nederland" van de stichting Entente Florale op de tweede plaats.


 

   Ga naar Facebook
 

© copyright Herberg-Restaurant de Boswachter  -  Design & hosting NL Systems